lördag 9 januari 2016

Guldet blev till snö

När jag skriver det här (fredag kväll) är det de sista skälvande minuterna på Gotland för den här gången, och som vanligt har jag ju extrem separationsångest. Så har det alltid varit och kommer antagligen alltid att vara. Det är som att jag varje gång stänger av verkligheten utanför den här ön och inte alls förstår vad jag ska till Göteborg och göra. Men efterhand kommer man ju trots allt in i vardagen igen och det är rätt fint det med. Men ändå. Det hade varit skönt om det var lite lättare... Nåja. Det har i alla fall varit tre lugna och sköna veckor här. En fin och mysig jul och ett stillsamt och trevligt nyår. 

Igår var det helt fantastiskt vackert här och jag var tvungen att suga i mig så mycket jag bara kunde av all vackerhet. Solen sken och snön gnistrade och det var kallt, kallt, kallt. Efter att jag hade ätit lunch på stan med en god vän tog jag kameran över axeln och podd i öronen och gick en promenad på nästan en mil längs med havet. Fint var det! 


Hej hej!
Mina promenader börjar nästan alltid här.

Hamnen.Och så började det snöa igen. Men jag fattar verkligen inte vilka moln det kom ifrån?! Det var ju knappt några moln! Men små, små gnistrande flingor flög runt överallt.

Och så havet.

Kruttornet.

Kan man ta med den här delen till Göteborg? Inte? Nähä.

Den röda båten ligger fortfarande kvar där ute.

Isande kallt, men makalöst vackert, om ni frågar mig.Svanen. Så fin så fin.


Till slut var jag tvungen att vända tillbaka.

Gick upp vid Nordergravar.


Gick uppåt, vände mig om och tittade på det här.


Traskade in innanför murarna igen och förbi en massa gulliga hus. Det började bli riktigt kallt!

Så när jag kom hem tände jag en massa ljus, satte mig vid datorn, drack en kopp te för att bli varm och hade katten till sällskap i fåtöljen bredvid. Så himla fint och mysigt den sista hela dagen på ön. Tack Gotland för den här gången, det gjorde vi bra! 

2 kommentarer:

  1. Gud, vilka magiska bilder Emelie!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Sandra! Det var verkligen ett tacksamt ljus att fota i :)

      Radera