måndag 14 mars 2016

Då som nu för alltid ♥

Foto: Peter Gehrke.Jaha. Kent alltså. Det här inlägget kommer bara att handla om Kent. Lite som mitt eget lilla hyllningsinlägg till mitt bästa band i livet. Det viktigaste och det största. 

Igår kom alltså denna video upp och jag kände peppen sprida sig i hela kroppen - så snyggt, så mäktigt, så jäkla bra och coolt som alltid. Tigern, Hagnesta Hill-tjejen, hundarna, flygplanet, hästen... Men så... 2.23 in i låten: korset. 2.28: sista albumet. 2.33: sista turnén. Som ett knivhugg i mitt musikhjärta. De tar farväl. En sådan konstig känsla som spred sig i kroppen. Jag är ju en vuxen människa och musiken kommer ju alltid att finnas kvar där, men jag blev helt gråtig, det kändes som ett sorgebesked. Detta band som har funnits i mitt liv jämt. I glädje och i sorg, i kärlek och med brustet hjärta, i stillhet och på fest. Jag har slagit mig blå längst fram mot kravallstaketen som tonåring, jag har sprungit helt klädd i vitt över Stockholms stadion med en vän i min hand, jag har fått biljetter med rim i julklapp av en gammal kärlek, min mamma har tagit ledigt från jobbet för att skjutsa mig till en konsert när förbindelserna från Gotland och vidare var obefintliga. Jag har sett dem på festival, jag har sett dem på arenor, jag har sett dem i tält, på sommaren, på vintern och på hösten och på våren. Jag har t-shirtar, jag har affischer, jag har pins och nyckelband. Jag har deras musik i hela mig! 

I morse gick jag upp och möttes av deras nya singel, Egoist. Lyssna på den, tycker jag! Det har jag gjort hela förmiddagen. Idag lyssnar jag bara på Kent och kollar videos på Youtube. På lördag släpps biljetterna till avskedsturnén och jag ska såklart norpa åt mig en! En sista gång ska jag se dem.

Tack för musiken Kent. Tack för allt.

.Här kommer ett gäng bilder jag har tagit på lite olika spelningar och dylikt. Sist var på Kentfest på Ullevi 2014. Så jäkla fint ♥


1 kommentar:

  1. Sjukt ändå hur mycket minnen, tankar och känslor som kan samlas i ett band och dess musik. Så mycket av min uppväxt som finns gömd där i!

    SvaraRadera