lördag 20 augusti 2016

Way out west!

För en vecka sedan var det Way out west. Det var extremt blött och lerigt och skojigt! Blev inte så mycket bilder eftersom det mest regnade hela tiden, men här kommer i alla fall en liten samling från både mobilen och kameran.


Jag började faktiskt med att komma alldeles själv till festivalen, vilket var lite skrämmande och märkligt, men jag tänkte att jag fick se det som en övning. Först ut var Basia Bulat och sedan Daughter.
Daughter alltså, så fint.

Fällde nästan en liten tår under "Youth".

Vad gör man ensam på festival? Jag gick runt lite, kollade in området och vad det fanns för skoj grejer på plats. Satte mig sen på bryggan och värmde mig i solen.

Kollade in den här gulliga andfamiljen.

Linnétältet intill.

En trollslända satt länge och väl och höll mig sällskap och jag kände mig än så länge väldigt ofestivalig där jag satt och plåtade Slottsskogens djur istället för att dricka öl och stoja runt i gäng som alla andra gjorde...

Men till sist kom i alla fall mitt sällskap till festivalen och vi tog oss ett par öl och lite mat medan vi halvkollade på Chvrches och The last shadow puppets.

Och sen kollade vi förstås på Morrisey.

Dag två regnade det exakt hela dagen förutom typ en ynka halvtimme på kvällen. Jag hade regnjacka och vinterjacka till skillnad från vissa andra som sprang runt i minishort och vita Converse eller ballerinas. På dagen hade jag laddat hemma i soffan under yllefilt, och när jag kom hem på kvällen var jag ändå hyfsat torr, tro't eller ej. Jag är så vuxen och klok!

Jag såg Nicole Sabouné som var hur bra som helst.

Och PJ Harvey som var cool. Inga fler bilder från denna dag pga. tidigare nämnda ihållande regn. Allt. Var. Så. Blött.

Lördagen, som var sista dagen, började jag även den med att hänga runt endast med mig själv. Här lyssnade jag på Alex och Sigge med gäster som pratade om mjölk. Kul att se dem IRL så att säga.

Såg slutet på Eagles of death metal.

Och sen Ane Brun.

Så bra och fint! Nu hade också mitt sällskap kommit.

Gissa vad som hände sen. Jo, det började ösregna! Men man får ju inte vara dum, så jag hade dubbla regnjackor ;) 

Vi plaskade runt i det här (fast detta var väldigt lite blött förhållandevis).

Hey, mitt gäng! Carro, Erik, Ida och Maria.

Efter två dagars regn och 33 000 trampandes människor per dag var marken vid det här laget mest bara lervälling. En ingång till ölområdet var avstängt och fungerade endast som utgång på en bro av lastpallar.

Såg Seinabo Sey på kvällen.


Och Massive Attack som var jävligt fett!
Och till sist avslutade Sia med sin fantastiska röst. Jag började med att trängas som satan trots att jag stod jättelångt bak. Till slut orkade jag inte knuffas runt mer och gick och satte mig på en bänk bara lyssnade och sneglade på skärmarna mellan träden och på folk som stod på borden och kramades. Sen var det slut. Blöt, lerig, trött, men glad.

2 kommentarer:

  1. ser faktiskt mindre blött ut än det verkade!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det har du kanske rätt i – en fick ju passa på att föreviga när det var som torrast. Och första dagen var det ju till och med riktigt solig :)

      Radera