söndag 8 januari 2017

En liten Kent-samling

När jag åkte från Gotland tog jag med mig lite Kent-grejer därifrån som jag samlat på mig genom åren så att allt skulle finnas tillsammans på ett och samma ställe tänkte jag. Det är väl ingenting om man jämför med de riktiga hardcore fansen (typ de som åkte med på hela avskedsturnén osv) men tycker ändå att det är en fin liten samling. Inte riktigt allt är med, några egengjorda grejer och presenter från folk kom inte med på bild samt alla konsertbiljetter som ligger sparade i olika dagböcker. Men det är i alla fall en hel del affischer, tidningsurklipp, t-shirtar, skivor såklart, turnétidningar osv. Vi kollar!

Hej samlingen! 🖤

Ett gäng tidningsurklipp, artiklar och recensioner. De flesta är nog från 2002-2003 ungefär. Uppe till vänster skymtar också en krona och en flagga från Kentfest på Ullevi 2014 och en väggkalender från 2003 nere till höger.

Affisher från Röd och Du och jag döden och såklart från avskedsturnén (köpte alla) samt några från OKEJ och Frida (japp, det är sant!).

Armbandet från Kentfest, en pin och Du och jag döden-affischen. Minns att jag gick till Expert i Visby och frågade om jag fick köpa den, men de var så snälla så jag fick den gratis!

En hel bok med texter om bandet och den senaste tidningen som Aftonbladet gav ut nu i december med Kents hela historia typ.

Tidningar om Turné 19 och "Den vita konserten" på Stadion 2003. Är så jävla glad för att jag fick uppleva den vita konserten alltså – herre gud så mäktigt! Såg ni förresten dokumentären om Kent på SVT nu i juldagarna? Så jäkla kul att få se lite material därifrån! Någon stans långt där framme i publikhavet stod jag och Johanna – jag minns att vi sprang hand i hand över hela arenan – men jag kunde inte se oss. På vår skola tog treorna studenten men vi ville bara se på Kent! Och just det, på Turné 19 hade jag och Johanna köpt biljetter till spelningen i Kalmar, vilket borde ha passat oss bäst, men det visade sig att kommunikationen Gotland -> Oskarshamn -> Kalmar vid tidpunkten var obefintlig, så det slutade med att mamma tog ledigt från jobbet och skjutsade oss hela vägen och snällt väntade på oss medan vi var på konsert. Vilken mamma va?! 🖤
T-shirtar med sitt favvoband såklart. Den röda med tigern var den första jag köpte. Det var första gången jag såg Kent, jag var 15 och jag var helt blåslagen efter att ha trängst framme vid staketet. Minns att jag hade den sen på skolfotot första året på gymnasiet. Den vita med röd text är från Stadion-spelningen och är riktigt urtvättat vid det här laget. Den blåa dödskallen är förstås från Du och jag döden-tiden, den vita till höger köpte jag på Kentfest och den med korset och guldtext är ju de senaste och sista tillskotten.

De sista skivorna från 2016: Egoist (en röd 7" vinyl, så jävla snygg!), Då som nu för alltid och så den sista samlingsskivan Best of.


Älskar allt i Kents estetik!

Så himla fint att faktiskt ha ett favoritband som man har älskar i över halva sitt liv. Och extra fint att ha alla de här sakerna nu när de faktiskt inte finns mer. Såg dokumentären en gång till igår kväll och imorse. Blev lite tårögd. Älskar fan det där jäkla bandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar