söndag 29 januari 2017

Solfredag och söndagsångest

Det är kväll, ännu en helg har passerat och min söndagsångest är så påtaglig att det nästan går att ta på den. Kom hem sent inatt, gick upp vid 12, funderar på livet, på relationer och icke-relationer, på ensamheten, på framtiden och... ja, ni hör ju. Tur att det snart är måndag – något man inte säger så ofta. Dimman har legat tät idag såsom så många andra dagar på senaste. Det var snöblandat regn när jag klev upp och dagen blev aldrig ljus. Jag tvingade mig ut, åkte till Botaniska trädgården, promenerade på snirkliga stigar, lyssnade på podd efter podd, åkte till stan, köpte en kaffe, gick ännu mer, handlade mat, åkte hem. Telefonen är tyst, jag tittar på den om och om igen men den fortsätter att vara tyst. Kollar mig runt i lägenheten och tänker att den är mysig men vad spelar det för roll när det ändå aldrig är någon här förutom jag själv? Ja nej usch. Nu blev texten om denna deppiga söndag fastän bilderna är från en solig och glad fredag. Nåväl, vi går väl över och kollar på bilderna istället helt enkelt.

Fredag som sagt. Solen sken och jag åkte till "mitt" café och åt frukost med min vän Anna. En timme senare anslöt en grupp från min klass för vi skulle nämligen intervjua henne för en skolgrej. Det var himla roligt!
Jag såg ut såhär i min nya kappa som jag köpte förra helgen.
Och efter frukostintervjun köpte jag även denna lilla tröja för endast 30 pix. Girl power, heja, heja!
Ljuset var så himla fint när jag kom hem.
En hög med glasunderlägg som små speglar.

Vackra lådor och tjusiga fredagsblommor.

På mitt skrivbord.

Jag lagade mat.

Det blev linsgryta och ris.

Anemon, vaxblomma och ranunkel. Sen blev det kväll och jag gick på Camillas vernissage på Valand, sen drack jag öl med vänner. Det var en bra fredag!


4 kommentarer:

 1. ´Hoppas att du vaknat helt ångestfri idag <3 Vill bara säga att jag vill hoppa rakt in i de här bilderna och sno din klädstil och din inredning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha åh, tack! Något mindre ångest. Man blir ju alltid glad av en snäll kommentar i alla fall <3

   Radera
 2. bilderna är ju FANTASTISKA. hur lyckas du, såhär i januarislutet? evigt fönsterljus?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh men tack! :) Ja ljuset är ju lite utav en bristvara såhär års, men just den här dagen sken solen som 17, så då fick en ju passa på ;)

   Radera