onsdag 21 juni 2017

TVÅ ÅR MOT → EXAMEN!

De senaste två åren: Jag hade precis flyttat från Majorna till Lunden, var tillsammans med någon som inte ens är en flyktig bekant längre, utan bara en ingen. Jag var trött på tillvaron och hade sökt till en utbildning som jag inte riktigt visste vad det innebar, men "typ grafisk design", vilket är frasen jag kort och gott har förklarat det som när folk har frågat. Gården hemma på ön såldes sommaren innan, min farmor dog, jag slutade träna och jag grät ganska ofta och visste inte riktigt vad jag höll på med eller vart jag var på väg någon stans. Jag fick en ny klass, en massa fina människor som ville lära av varandra, dricka öl och kramas. Men jag var inte riktigt där. När våren kom satt jag hemma och var vilsen, kunde inte hejda tårarna. Jag flyttade från Lunden till Mölndal, åkte till Gotland och ville vara själv och när hösten kom gjorde jag min första praktik på en liten reklambyrå och var så himla trött jämt. Den där personen som jag tydligen hade något slags liv med (?) kom hem från ett annat land och hade blivit kär i en annan och gjorde slut. Jag gick sönder ett tag, rasade ned i mörkrets djupaste jävla dal för att ta mig upp stark som satan. Fyllde 30, hade livets fest, det blev vinter, jul och nytt år och jag började i terapi. Jag hade ny praktik på en fantastisk reklambyrå, hängde med härliga människor och lurviga hundar. Jag blev gladare och gladare. En ny person började smyga sig in i mitt liv, något otippad men underbar. Jag blev kär i honom och han blev kär i mig och när våren brast ut i blom så blev vi ihop. Våren blev sommar, praktiken tog slut och jag varvade examensarbete med långsamma morgnar och soliga dagar med honom. Vips så var arbetet klart, redovisning gjordes och i FREDAS TOG JAG EXAMEN! Två år som har rusat förbi men som också känns som en evighet när jag tittar tillbaka på vart det började någon stans. Det har hänt så mycket! Och nu är jag klar! Det känns knäppt och bra och konstigt och skrämmande. För det händer nya saker nu, nya skeenden som ska ta form. Jag vet fortfarande inte riktigt vart jag ska här livet och tyvärr måste jag kanske inse att det alltid kommer vara så? Men hur som helst så hoppas jag att det kommer bli bra på något himla sätt. Jag är glad i alla fall. Jag klarade de här två åren. Jag kommer att klara alla andra år också. Heja mig!
Okej. Det var sammanfattningen, nog med tillbakablickar. Ska vi kolla på själva examensdagen också? Jo men jag tycker nog ändå det. Here we go.

Vi började i skolan med bubbel, jordgubbar, utdelning av rosor, utbildningsbevis och en ganska torftig lunch. Här är Kajsa, Frida, Karin, Josefine och Josefine utanför skolan. 
Alla vill vara med på bild!
"Ska vi kasta rosorna?" Okejrå.
En bild på bron bara för att den ju är precis utanför skolan och ja varför inte liksom?

Sen åkte vi ut på landet, hem till Sofia i klassen som bor i hus. Där skulle vi ha fest! Vi var ett gäng som på vägen köpte mat och pynt. Tjusigt va? Du är bäst. Tack.
Folk tog plats i soffan. Johanna. Viktoria, Malin och Fanny.
Glasen stod beredda.


Hej Josefine!


Och Carro och andra Josefine.

Vi började med kaffe och en himmelsk äppelpaj. Det vattnas i munnen nu när jag bara skriver om den. Alltså seriöst. 

Och här är ju jag! Eh jo, för ett par veckor sedan gick jag och piercade mig på väg till biblioteket också! "Ska jag plugga eller ska jag pierca mig?"... Lite konstigt kan man tycka men det är ju sådant som lätt händer när man är 30 men tror att man är typ 18. Blandade kanske ihop YH-examen med studenten? Hur som helst. Det var kul, sen fick jag lite ångest över det och nu längtar jag så himla mycket tills att jag får byta ut den här fula läkningsringen till en fin en! Sen kanske jag tröttnar om ett halvår och då är det bara att ta ut den. Vem vet? Hur som helst, gå veckor gå!

Partyhattarna åkte på och Josefine, Julia och Malin var pepp.

Det hälldes upp bubbel.

Och skålades och sjöngs. 

Frida, en skymt av Viktor, en superglad Carro, Fanny, Malin och Dennis.


Fint gäng ja visst.

Och jag fick vara med på ett hörn också med ett partyhatt i nyllet. Var för övrigt extremt nöjd med att jag fick matcha min partyhatt med en ballong. Man gillar ju att matcha.

Ute grillades det för fulla muggar.

Och inne i uterummet (inne ute?) dukades det fram mat och dryck.

Man borde ha partyhatt oftare.

Jag åt det här. Fetaostpaket med tomat, lök och svamp, och så potatissallad och majskolv. Livets mat.

Sen blev det quiz och jag var på lag med dessa; Elin, Linnea, Albert och Malin. Behöver jag säga att vi vann? I priset ingick bland annat såpbubblor och jag ville aldrig sluta bubbla.

Därefter följde beer pong. Malin, Josefine och Jennifer var på hugget. Kan meddela att jag inte var med i det vinnande laget men jag satte åtminstone en boll. Stort för att vara mig som varken har bollsinne eller gillar lekar.

Det regnade om vartannat och var ganska kallt men fint ändå, och sen till sist tog kvällen slut och så var det med det. Tack och hej CM15 och två år på Handelsakademin. Fan vad bra vi var ändå!
3 kommentarer: