lördag 23 december 2017

Lilla julafton

Ni kanske inte visste det, men i måndags var det julafton – ja, lilla julafton alltså, våran julafton, innan jag åkte till Gotland och Alex till sin familj i Varberg. Det såg ut lite såhär.

Det blev morgon, helgens snö var helt bortsmält (fattade ingenting! Ingen liten hög, inte en enda vattenpöl, bara grönt) och jag hade fått en strumpa! Alltså <3
Däri låg det en bok, kärlekste och nötcrème. Bra strumpa! Fin också ju, eller hur?
Men ute helt grönt :( 

Sen blev det jobb och allt det där vanliga, men när kvällen kom möttes vi upp igen och drog till Liseberg på julemys.

Vi såg isshowen.

Nötknäpparen.

Liseberg var ganska så tomt, antagligen för att det var måndag.

Men misströsta icke, för sen blev det fyrverkerier!

Tjoho så festligt!

Kan inte välja bilder så alla får vara med.
Och såhär gulliga var vi. ❤️❤️❤️
Suddig bland granarna. 
In till tomten och nissarna. 
De låg och sov.

Så vi gick ut igen. 
Sen sa vi hejdå till Liseberg.

Åkte hem, var kalla, drack te och åt macka, knäck och drack glögg framför julkalendern (tråkigt att den är så dålig i år bara, tycker ni inte?).

Och ser man på, här låg en hel drös med julklappar.

Fika.
Sen delade vi ut alla dessa och blev glada för en massa fint! Tänkte se julfilm för maximal julkänsla, men var för trötta och somnade istället. Så kan det gå. Mysig lill-julafton i alla fall!

Imorgon är det ju riktiga julafton och jag är på Gotland. Åkte tidigt igår morse och kom hem till en solig ö. Som alltid är det otroligt skönt att vara här. Hänger med mamma och pappa, dricker kaffe, gosar med katterna, har promenerat vid havet, köpt de sista julklapparna och slagit in en hel hög, överraskningvälkomnade min bror med familj som kom med båten igår eftermiddag, har klätt granen, lyssnat på poddar, sprungit på ett par bekanta på stan och druckit irish coffee med chaikryddad grädde (mums!). Ja, så är det. Himla fint. Nu har jag precis målat naglarna julröda och ska väl fixa och dona lite innan sovdags, julkalendern i sängen och sen vakna upp till julefrid och hela stora familjen samlad. Längtar!

Önskar er alla en riktigt skön och fin jul!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar