söndag 14 januari 2018

Näst sista dagen 2017: Fårö

Typiskt, det där svidandet i halsen var förstås upptakten till en förkylning. Nu ligger jag här nedbäddad i sängen med snoren rinnande och kroppen huttrande medan Alex sitter i köket och spelar spel med Ted som är på besök. Jag bakade scones, kokade te och avnjöt detta i sängen med musik i lurarna. Har ni sett DET HÄR förresten? Så himla fint. 

Har som sagt en gnagande ångest över vår bostadssituation och att jag ännu inte har hittat något jobb som har med min utbildning att göra och jag känner mig bara mer och mer värdelös ju längre tid som går. Imorse var vi på en lägenhetsvisning. 9000 kr/mån och två månaders hyra i deposition... Känner press hela tiden att leta, söka, fixa, ordna. Men idag var det faktiskt skönt att bara göra ingenting efter vi kom hem, för det får man när man är sjuk. Har redigerat bilder från näst sida dagen på 2017. Då sken solen på Gotland och jag och Alex åkte till Fårö på en vintrig utflykt. Riktigt fin dag och bra avslut på året. Nu kör vi, många bilder blev det!

I somras skulle vi åka till Blå Lagunen, men eftersom den badplatsen har förvandlats till en av öns mest populära var det fullt och vi fick inte ens svänga in på vägen som leder fram till parkeringen just den dagen, så nu tänkte vi att det i alla fall borde vara lite mindre folk. Det var det. Noll människor. Och inte så badvänligt förstås pga. vinter, men fortfarande rätt så fint, även om det blå vattnet inte riktigt gjorde sig lika turkost som det brukar på sommaren. 
Gick runt lite.
Vattnet såg alldeles mjukt ut.

Vi åkte ganska snabbt vidare för att åka över till Fårö, men missade färjan med fem minuter och då visade det sig att nästa tur inte gick förrän om en timme. Båtförarna (kaptenen?) behöver väl också lunch. Så vi åkte en liten bit tills vi hittade en fin plats för att äta vår medhavda matsäck, vi med. Pappas hembakade bröd och varm choklad, som sig bör på utflykt.


Vyn till höger.

Och rakt fram.


Sen hade den där timmen gått och vi åkte färjan mot Fårö.

Det tar bara några minuter.

Och vips var vi framme vid ett raukfält.

Inte som att man inte sett raukar förr men det kändes ändå som det enda rätta att göra en vinterdag på Fårö.

Vädret var vackert som sagt.
 
Liten, liten kille.

Stora, stora stenar.

Tycker att de är rätt coola ändå, de där raukarna, när man faktiskt tänker på det. 


Sen åkte vi vidare och stannade till ett litet stenkast bort vid det här gulliga fiskeläget.

På andra sidan viken låg ett ensamt litet hus upplyst av solen.

Vi traskade runt lite bland fiskebodarna.


Och båtarna. 

Det är underskattat att göra vinterutflykter. Det är ju faktiskt alldeles ljuvligt. 

Här stod Alex och tittade....

...på den här lilla filuren.

Månen började göra sig synlig.
Det enda tråkiga med vinterutflykter är ju kanske att solen går ner så tidigt så man hinner inte med så mycket (okej, man kan ju komma iväg lite tidigare än vad vi gjorde kanske) så efter fiskeläget var det dags att åka till ett av få året runt-öppna ställen för att värma oss och för att fika. Välkomna in! Tack tack.

Till Elsies kafé. Så kitschigt och mysigt. 

Vi slog oss ner vid fönstret och havet alldeles utanför.
Köpte kaffe och kaka.
Och i den öppna kaminen knastrade brasan.


Sen tackade vi för oss och sa hejdå till Elsies.


Gick ned till havet.

Det blåste friskt men var väldigt vackert. 

Där uppe ligger kaféet och sen åkte vi hem. Himla fin dag!6 kommentarer:

 1. Krya på dig, Emelie 💕 Vilken fin dag och bilder!

  SvaraRadera
 2. åh, håller tummarna för jobb och bostad <3

  SvaraRadera
 3. Bostadssituationen är ett jävla helvete:(
  Har några tips! prata med allt och alla, många förstahandskontrakt går via rekommendationer via privat hyresvärdar. Privata hyresvärdar tycker om att man är aktiv på boplats, då ser dom att man är seriös ang bostad osv. Att ange att man är inneboende är också bra. På boplats där man ska ange aktuell bostadssituation där kan man se alla bostadsvärdar, om du orkar maila alla små privata och presentera dig där du skriver att du älskar gbg, ska bo där länge, ordnad ekonomi, djur och rök fri, goda referenser osv.

  http://www.brfmasthugget.se/index.html dessa kan du maila, har flera vänner som fått lägenhet på det sättet.

  http://www.robertdicksons.se på denna stiftelse kan du skriva upp dig i bostadskö, ca 3 år för att få bostad.

  Ha koll på Kjellberg och Möller. Dom har flera fastigheter i centrala gbg, om en lägenhet skulle dyka upp på boplats i en av deras hus man kan maila den personen som har hand om det huset direkt. Det skulle öka chanserna att få visning.

  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen! Robert Dickson stod jag med i förut men glömde av att logga in var 6:e månad, så blev av med min tid där, så är nu tillbaka på noll. Men men. Ska kolla upp det andra och följa dina övriga tips :) Tack så mycket!

   Radera
 4. Allt kommer att ordna sig till slut <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det får vi hoppas. Tack snälla du! <3

   Radera